Националите ни се сринаха срещу Норвегия и отстъпиха първото място

България загуби за първи път в турнира Лига на Нациите, като отстъпи с 0:1 на Норвегия в четвъртия си мач в група 3 и слезе от първото място.

Единственото попадение вкара Мохамед Елюнуси в 31-ата минута, като след този резултат и двата отбора са с по 9 точки. Норвежците имат предимство по голова разлика.

Отборът, воден от Петър Хубчев беше тотално надигран, като не успя да отговори нито на агресията, нито на бързината. За целия мач българите имаха едва две възможности.

[ad id=“225664″]

Норвежците взеха инициативата още от първата минута и започнаха с яростни атаки. Първата сериозна опасност дойде в 10-ата минута, когато Алесани беше изведен отлично отляво, той подаде към връхлитащия Кинг, но ударът му от чудесна позиция мина над българската врата.

Техничен удар на Мохамед Елюнуси мина на сантиметри от гредата на Илиев в 22-ата минута.

В 31-ата минута домакините най-после стигнаха до гол, след като преди това достатъчно често застрашаваха нашата врата. Атаката на скорост от дясно не остави възможност за българската отбрана, като Тарик Елюнуси овладя топката и подаде в коридор на включилия се бързо Елабделауи, който подмина Занев и Славчев и пусна успоредно на голлинията. Там на задна греда другият брат Елюнуси- Мохамед, я насочи в мрежата за 1:0.

До края на полувремето норвежците продължиха да доминират, най-вече физически.

[ad id=“263680″]

Второто полувреме започна с влизането на Радослав Василев в атаката, а и българите вдигнаха поглед към вратата на домакините. В 55-ата минута България създаде първата си прилична атака в мача.

Центриране от фаул на Георги Костадинов продължи към Занев, който продължи към Славчев. Централният полузащитник свали топката на Ивелин Попов, а ударът на българския капитан излезе извън очертанията на вратата.

След няколко поредни мелета и здрави влизания от норвежкия отбор, в това число и избиване на Божиков пред голлинията, в 61-ата минута Попов пропусна чудесен шанс.

[ad id=“236993″]

В 83-ата минута Джошуа Кинг не успя да вкара на празна врата, след като топката му дойде на вътрешен фалц. Домакините изпълниха свободен удар удар чрез Фосум, топката беше свалена и оттам отиде у Кинг, който обаче неадекватно не успя да вкара.

До края на мача българите опитаха да направят финален натиск, но така и не стигнаха до възможност за стрелба.


image0 (9K)