Националният конкурс „Веселин Ханчев“ отново събира млади поети в Стара Загора

Стара Загора отново ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. В него могат да участват всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 29.10.2021 г., които нямат издадена стихосбирка, научи ЗАРАТА от организаторите.

Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби. Първа награда е призът „Златното яйце“ и издаване на самостоятелна първа стихосбирка. Втора и трета награда са парични премии, присъждат се и поощрителни награди. Резултатите от ХХХVІІІ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 29 октомври 2021 г. (петък).

По традиция за участниците в конкурса се организира Поетическа работилница с участие на журито, която през 2021 г. ще се проведе на 30 октомври (събота).

Творби на участниците се приемат до 30 септември 2021 г. на: e-mail: [email protected] , факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина“. Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес; телефон; дата, месец, година и място на раждане.

 


image0 (9K)