На година и четири месеца затвор е осъдена жената, задигнала 7000 лв. от 64-годишен мъж

На година и четири месеца затвор е осъдена жената, задигнала 7000 лв. от 64-годишен мъж, съобщиха за ЗАРАТА

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора  е осъдена жена на 1 г. и 4 м. затвор за кражба на пари
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена Д.М., на 29 г. Тя е призната за виновна за това, че на 21.08.2022 г. с. Сърнево, общ.Раднево, чрез използване на техническо средство отнела чужди движими вещи – пари на стойност 7000 лева от владението на 64 – годишен мъж,  без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.195 ал.1 т.4 вр. чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс.
Районен съд – Раднево е наложил на Д.М. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие. Тя е признала вината си.
По делото е установено, че Д.М. се познавала с пострадалия мъж, като често посещавала дома му, за да помага в домакинството. Искала и пари назаем, които той й давал. На 21.08.2022 г. Д.М. разбрала, че мъжът ще пътува до друго село, за да гостува на свои близки. Тя предварително била разбрала къде той държал спестяванията си. На същата дата мъжът излязъл от дома и заключил всички врати. Д.М. успяла да влезе в къщата от страничен вход. Отворила прозореца с шило, отишла в една от стаите и от шкаф отнела сумата от 7000 лева. Парите изхарчила в игрална зала за хазарт в гр. Стара Загора.
Присъдата е влязла в сила.


image0 (9K)