На коктейл от амфетамин, метамфетамин и канабис един си кара по „Гурко“, други превозват марихуана…

35-годишен мъж в 00.40 ч. днес в гр. Стара Загора, на ул. „Ген. Гурко“, е управлявал лек автомобил „Лексус“ под въздействието на наркотични вещества. Други пък превозвали марихуана в двигателния отсек на „Мерцедес“

На 24.11.2020 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу 35-годишен мъж, затова че в 00.40 ч. на същата дата, в гр. Стара Загора, на ул. „Ген. Гурко“, е управлявал лек автомобил „Лексус“ под въздействието на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 18.10.2020 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. В хода на операцията в с. Бъдеще, общ. Стара Загора, са задържани двама мъже, на 30 и на 55 години, които са се предвижвали с л.а. “Мерцедес”.
При извършените на място процесуално-следствени действия в 30-годишния мъж са намерени и са иззети две полиетиленови топчета, сгънати по специален начин, съдържащи суха тревиста маса – марихуана, общо 0,90 гр. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.
В двигателния отсег на автомобила е намерен и е иззет полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, 607,90 грама. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.


image0 (9K)