На конгреса на БФС ще се гласува с интегрална бюлетина

На извънредния конгрес за избор на ново ръководство на Българския футболен съюз на 12 октомври ще се гласува с интегрална бюлетина. Това разкри Петър Величков, член на Изпълнителния комитет на БФС и част от екипа на кандидата за президентския пост Димитър Бербатов, след днешното заседание на Изпълкома, научи ЗАРАТА.

„Правилата, по които ще се проведе предстоящия конгрес, бяха изчетени от Борислав Михайлов и целият Изпълком гласува „за“ тези правила. Като цяло никаква промяна от миналия конгрес. Все пак се върви в някаква малко по-добра посока, защото бюлетината ще бъде интегрална, което обаче съвсем не е достатъчно, за да може да създаде тези условия на делегатите, за да могат свободно и без страх да изразят волята си. Ако ще се броят резултатите по начина, по който ставаше на миналия конгрес, а именно да се вземат урните, прибират се някъде и се изкарват някакви резултати, това ще остави сериозно съмнение върху резултатите“, коментира Величков след края на заседанието.

„Дали ще бъдат приети точките, които ние предложихме, ще се реши в зала. Срещу нито една от тези точки няма нито един аргумент против. Надяваме се конгресът да не се проведе както миналия път“, допълни Величков.

Извънредният конгрес на БФС ще се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в НДК.


image0 (9K)