На тъмно: И столичният район „Изгрев“ гаси осветлението

На тъмно: И столичният район "Изгрев" гаси осветлението

Снимка: БГНЕС

Заради високите сметки за ток, много общини в различни райони в страната обявиха, че спират нощното осветление. Към тях се присъединява и общината в столичния район „Изгрев“, където са получили с 50% по-висока сметка за ток за декември спрямо същия период от миналата година.

Тъй като цената става непосилна за местната администрация на един от елитните столични квартали, оттам обмислят поетапно спиране на уличното осветление.

Още по темата

27 яну 2022 07:00

173

„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло“, каза пред Нова тв  д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев“. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.

„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район изгрев плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад“ ще останат в един момент с тъмни подлези“, коментира Георгиев.

Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.

„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини“, обясни Георгиев.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)