На 16 август: „Булгаргаз“ ще проведе търг за покупка на втечнен газ

На 16 август: "Булгаргаз" ще проведе търг за покупка на втечнен газ

Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ.

Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. като крайният срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа, местно време, България, на 16.08.2022г., посочват от дружеството.

Условията на търга за покупко-продажба на втечнен природен газ са публикувани на сайта на „Булгаргаз“.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа фактури, които доказват, че България е купувала газ от „Газпром“ чрез посредници.

Още по темата

10 авг 2022 13:40

209

„МЕТ“ е посредник по газа, който купува газ от „Газпром“, плаща си в рубли и продава този газ на България с 30% по-скъпо. „МЕТ“ е фирмата, от която идва сегашният директор на „Булгаргаз“. Именно този посредник „МЕТ“ си назначи шеф на „Булгаргаз“ по време на правителство на нулево-толерантните към корупцията“, каза Добрев по време на брифинг на ГЕРБ.

„Много се говори за танкерите. Знаете ли какво стана с тях? Двата танкера ги продадоха в Гърция и Турция и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ. Какво означава това? Като нямаш фактура от MLG означава, че не си купил от това MLG. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ“, повтори на няколко пъти Делян Добрев.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)