На 17 март 2023 година се представи в Господа отец Александър Чъкърък

Старозагорският епархийски съвет с дълбоко прискърбие съобщи за ЗАРАТА, че на 17 март 2023 година се представи в Господа отец Александър Чъкърък – дългогодишен енорийски свещеник при храм „Св. Георги Победоносец“ – гр. Одрин, Република Турция.

Припомняме, че през 2019 година той бе отличен с орден Св. прпмчк. Игнатий Старозагорски I-ва степен за ревностно изпълнение на духовните му задължения и за особени заслуги към БПЦ.

„Но не искам братя, да не знаете за починалите”, казва св. ап. Павел в посланието си до Солуняни: „за да не скърбите, както и другите, които нямат надежда.” /Сол. 4:13/ Ние, вярващите, имаме надежда и нашата надежда е спасителната и промислителна Божия десница. Като земни хора да поскърбим за добродетелния покойник, като вярващи, които имаме надежда за вечния живот да не униваме, да ни крепи надеждата в Бога, надеждата в безсмъртието, защото смъртта и гробът не са края на човешкия живот. Както Христос Бог възкръсна, така и всички, които вярват в Него, изповядвайки Символа на вярата, ще възкръснем за живот вечен.

Нека Бог настани душата му в място светло, в място злачно, в място прохладно, дето няма никаква болка, скръб и въздишка!

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!

Опелото ще се извърши в неделя (19 март) в храм „Св. Георги Победоносец“, гр. Одрин, Република Турция.


image0 (9K)