Нежно месце с плънка и ароматен сос… Пръстите да си оближеш!

На вашето внимание предлагаме една рецепта, с която да си приготвите най-вкусните месни рулца, в които любимите ви хора ще се влюбят от първата хапка. Нежно месце с плънка и невероятно ароматен сос… Пръстите да си оближеш! – пише сайтът  jenata.blitz.bg, цитиран от ЗАРАТА .

Списък с продукти: 

4 пилешки филета
2 яйца
50 гр. сушени манатарки

1 глава лук
1 суп. л. брашно
1 скилидка чесън

1 суп. л. течна или заквасена сметана
сол, черен пипер на вкус
пресни подправки

Начин на приготвяне:  

Филето се нарязва на тънко и се начуква добре. За да улесните още повече работата си, първо може да сложите месото във фризера и леко да го замразите.

След това овкусете пилешките пържолки със сол, черен пипер и оставете да престоят 1-2 часа.

Сушените гъби залейте с малко вода, сложете на котлона и оставете да поврят 3-5 минути. Извадете гъбите от водата, но не изливайте бульона. Той ще ви е нужен за приготвянето на соса.

Разбийте яйцата, добавете малко сол и накълцани на ситно пресни подправки и малко от гъбите. Запържете омлета в растително масло от двете страни. След като поизстине, го нарежете на ивици и внимателно го поставете върху всяко парче от пилешкото месо.

Завийте месото с омлета на руло. За да запазите рулцата в перфектна форма, просто увийте всяко във фолио (за предпочитане два пъти), като бонбон. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути.

След като рулцата се изпекат, отстранете фолиото, но не изливайте соса, който се е събрал по време на печене. Той също ще ви потрябва за соса, с който накрая ще залеете пълненото си пилешко изкушение.

За него ще трябва да нарежете лука и останалите гъби на малки кубчета. Запържете лука в растително олио до прозрачност, добавете гъбите и задушете за няколко минути. Добавете брашно и разбъркайте добре.

Добавете бульона от гъбите и соса от месото. Когато сместа започне да се сгъстява, добавете ситно нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус. След 5 минути изсипете сметаната и оставете на котлона още 5 минути. Сосът е готов!

Залейте пилешките рулца и събирайте всички около масата! Добър апетит!


image0 (9K)