Нелина: Разочарована съм от Слави Трифонов

Трифонов не оправда очакванията, заради егото му сме пак в политическа криза

„Напускането на коалицията беше егоистично от страна на Слави Трифонов. Не оправда очакванията и народът вижда какво се случва. Не мога да си помисля и обясня как човек от неговия ранг допуска подобно нещо. Но каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи. Много съм разочарована от него.“

Това сподели пред България Днес фолклорната певица Нелина. Изпълнителката е озадачена изобщо от политическата кариера на гологлавия шоумен и допуска, че отговорът се крие в задкулисието.

Всичко в политиката у нас е задкулисна договорка. Подставени лица са много депутати и в този парламент и не им е там мястото. Корупцията е най-големият проблем, а накрая всичко плаща народът„, казва още певицата, изпяла вечния хит „100 мерцедеса“.

Въпреки тежката политическа ситуация в последните години Нелина винаги гласува – и на предсрочни, и на редовни парламентарни, местни и президентски избори. Смята да го направи и на следващия вот, който може да е още наесен.

„Винаги упражнявам правото си на глас, ако има скоро избори, пак ще отида. Дано да си струва и да се яви лидер. За съжаление, не се вижда такава обединяваща фигура на хоризонта. От толкова корупционни афери станахме Абсурдистан. Последен пример – години наред занапред са платени пари за пътища, при положение че дори земите не са отчуждени“, недоумява певицата.

Нелина е изумена и от логиката на голяма част от българите да купуват повече тогава, когато цените растат и инфлацията се покачва и достига рекордни стойности.

„Именно това поведение на българина повишава цените. Спомнете си какво стана с тоалетната хартия и олиото. Имаше дори смъртен случай при бой за олио в Шумен. Продукт, който гранясва и има срок на годност. Заради това – за бога, братя, не купувайте!“, припомня старата и добре позната фраза на Димитър Попов.

Нелина е на мнение, че на политиците работата им през последните десетилетия е да разделят народа.

Липса ми обединител на нацията. Политици, които да мислят за благото на народа„, споделя тя и допълва, че нито нови избори, нито сегашният формат на правителството са достатъчно добри решения в политическата криза.

Вместо това Нелина се е отдала на ново амплоа. По време на пандемията стана студентка по народно пеене в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Наскоро завърши с пълно отличие първи курс и дори заживя в общежитие със свои състудентки.

Много освежаващо ми подейства, много съм доволна от тази стъпка. Убеждавам се, че човек трябва да прави различни неща и да излиза от зоната си на комфорт. Състуденти и преподаватели ме приемат много добре, прекрасно е отношението им към мен и то е двустранно. Присъствам на всички концерти и инициативи в университета“, разказва изпълнителката.

Миналата есен Нелина стартирала много амбициозно – всяка сутрин ставала в 6 ч. и пътувала за лекции в Благоевград, а следобед се връщала в столицата.

След две седмици разбрах, че няма да стане така и трябва да потърся квартира в Благоевград да оставам поне за две нощувки, тъй като занятията бяха събрани в три дни през седмицата. През останалото време пътувах по участия и ми предложиха да преподавам в музикална академия. Докато търсех квартира, ми казаха, че са останали места в общежитието и ще е хубаво да сме заедно, за да репетираме многогласни песни. Съгласих се и така се случи„, разказва певицата и допълва, че така животът ѝ е много по-интересен и компенсира двегодишната COVID пауза.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)