България

Неоспоримо ВИДЕО показва виновниците за смъртта на жена, загинала на магистралата

8 лева = на един човешки живот. Жена загина на магистралата заради поредно безхаберие, заснето от пътуваща по трасето кола.

На 31.07.2017 г., на автомагистрала „Хемус“, преди с. Слънчево, при крайно нелепи обстоятелства, почина много скъп и близък за мен човек, написа във Фейсбук варненецът Светлозар Колев. Камион на пътна сигнализация, спрял в лявата лента на автомагистрала, с разрешена максимална скорост на движение 140 км/ч! Спрял, без никаква маркировка, при липса на каквито и да е обозначителни знаци… липса дори на конуси. Конуси, които струват по 8 лв/бр, при спечелени 800 милиона лева от държавни и общински поръчки!!! – продължава коментара си Колев. Никога до сега, не съм се чувствал толкова БЕЗСИЛЕН! Безсилен към това, в което се превръщаме като хора, като общество… Хора материални, лишени от ценностна система… Що за хора сме? Публикуваме снимки от инциденти… правим пошли коментари… И КАКВО??? Виновни НЯМА!!! В нашето безнаказано общество. Защо го правя? Има ли смисъл? Ако не аз – кой?!? Размишлявам по тези въпроси и осъзнавам, че и аз, като част от това общество, не мога да бъда безучастен, не мога да остана безучастен пред избора: „един обозначителен конус за 8 лева = на един човешки живот“ Виновни ИМА!!! И това сме ние, така нареченото „общество“… Така завършва емоционалният изблик на варненеца, изгубил жената, загинала в катастрофа.

[ad id=“226585″]

Припомняме, че на 31 юли 60-годишна жена от Варна загина при катастрофа на автомагистрала „Хемус“. С нея е пътувало и дете, което е закарано в болница. Тежкият инцидент е станал в посока София, на около 2 км преди пътен възел „Слънчево”, около 12:30 ч. Лек автомобил се е ударил в камион, намиращ се в една от лентите за движение, е информацията от МВР.

Какво става ясно по-късно:

[ad id=“238430″]

Георги Георгиев, пътуващ по същото време по трасето е с включена камера. Явно е минал минути преди жената, която е загинала при катастрофата, да връхлети върху двата камиона, почти спрели в изпреварващата лента на магистралата. Видеото на Георгиев ги е документирало в 12,10 ч. Клипът е качен в канала youtube с коментара на мъжа: Минутки след моето преминаване в камионите се забива лек автомобил и загива жена…. Субтитрите – часът и скоростта са синхронизирани с GPS…. Във видеофайла (поне в моя оригинал) има вкарани тагове за местоположение, час, скорост и т.н., ако информацията е нужна на служби….

Гледайте клипа (на сек. 35-38) и вероятно няма да остане съмнение кой е виновен за трагичния инцидент.

 

Красимира Янкова

Recent Posts

7 употреби на портокаловите кори

За прогонване на насекоми от дома...

14 минути ago

Христос Воскресе! Какво ни пожелаха политиците?

Въпреки раздорите те показаха единност...

32 минути ago

Слънчево за Гергьовден, градусите достигат до 26°

Следобед на отделни места в Западна България ще превали...

един час ago

Полицията в Пазарджик с проблем: Къде да съхранява отнетите коли

Скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа...

2 часа ago

Къде живеят най-много милиардери?

Бернар Арно и Илън Мъск са начело в различните класации...

3 часа ago

Злато и за ансамбъла на Европейската купа в Баку

До момента националките имат осем отличия...

3 часа ago
image0 (9K)