Световни новини

Непълнолетни деца продавани като роби в Испания

Български роби, повечето от които са непълнолетни са били взимани в Испания на изплащане.

[ad id=“225664″]

Първият транш от парите прибирали техните родители, които в замяна давали декларация, че са съгласни децата им да пътуват зад граница. Останалите пари взимали техните трафиканти, които ги продавали в Испания. Цената им се определяла от това колко добри са децата в кражбите. Тя обаче рядко надхвърляла 5 хил. евро, научи „Монитор“.

Те били карани основно да крадат, но не били и редки случите, когато били принуждавани и да проституират. Тогава за тях се плащало още около 500 евро.

[ad id=“263680″]

Акцията, при която бяха арестувани 41 българи се оказала спасителна за 12 деца и още две жертви, които навършили вече 18 години.

Разследването срещу българската група започнала през август 2017 година. То стартирало след получена информация за група, която се занимавала с кражби от испански магазини. Откраднатото продавали в различни европейски страни.

[ad id=“237001″]

Разследващите установили, че организацията се управлява от необитаеми сгради в Мадрид. Именно в такива сгради са намерени и множество от непълнолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия.

[ad id=“236993″]

Апартаментите били претъпкани с жертви, които били  насила взимани от България.

Те били примамвани да се преместят от България в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления.

Момичетата, само едно от които е на 13 години, били задължавани да се омъжват за членове на мафията или да проституират.

[ad id=“236999″]

Престъпната група си разделила отговорностите – една част от мъжете наемала апартаментите, друга контролирала жилищата, а една женска група се занимавала изцяло с обучението на момичетата да крадат. Четвъртата група отговаряла за разпространение на откраднатата стока.

При обиск на апартаментите са открити различни електронни устройства, мобилни телефони, бижута, както и документи, подписани от родителите на момичетата, в които те давали съгласие  децата им да пътуват извън страната. Освен тях разследващите открили 28 фалшиви лични карти, както и следи за над 150 престъпления.

Румяна Иванова

Аз мога

Share
Published by
Румяна Иванова

Recent Posts

Ваня Григорова: ПП-ДБ ще отговарят за действията си

"Солидарна България" иска връщане на необлагаемия минимум от 900 лв....

6 минути ago

Йотова: Да върнем влиянието на България като световно средище на славистиката

Вицепрезидентът подчерта битката, която се води за Кирило-Методиевото наследство...

15 минути ago

Камъни и кристали с невероятна сила за всяка зодия

Вижте кои отговарят за вашата...

39 минути ago

Откриха изчезналия ученик от Хасково

Той е бил при роднина в Кърджалийско...

един час ago

Шофьор загина при удар между две коли на пътя Велико Търново – Русе

Той е пътувал сам в автомобила, други пострадали няма...

2 часа ago
image0 (9K)