Несебърски общински съветник e издирван като част от групата на Очите

Пейко Янков е син на убития през 2007 г. бизнесмен и тогавашен председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков

[ad id=“225664″]

Общинският съветник от политическата партия „Сила“ Пейко Янков е обявен за издирване, заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите и още един човек, предаде БНР.

На пресконференция на специализираната прокуратура бе казано, че след акцията вчера, срещу организирана престъпна група, занимавала се с палежи, побои, рекет и наркотици, при която бяха арестувани 19 души, се издирва и местен политик от Несебър.

Прокуратурата има информация къде е Димитър Желязков, с прякор Митьо Очите. Това стана ясно от изявлението на магистратите след вчерашната мащабната акция срещу организирана престъпна група в Бургас. Той вече .е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

[ad id=“263680″]

Ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева обясни, че прокуратурата не е позволявала на Димитър Желязков-Очите да излиза от страната. На въпрос, защо не е изчакала завръщането на Димитър Желязков в страната преди да проведе операцията, Начева каза:

„Това би означавало да провалим операцията като цяло, имало е риск да изтече информация, а и целта на прокуратурата е да установи не едно лице, което е емблематично, а цяла престъпна група, за която да бъдат събрани доказателства, че е действала години в почти цялото Южно Черноморие“.

От спецпрокуратурата казаха, че един от участниците в групата е втори мандат общински съветник в Несебър, което говорело как криминалната престъпност се била сраснала с властта. Този общински съветник все още не се е явил пред органите на досъдебното производство. Вчера при извършваните действия са били намерени 60 хиляди лева в банкова касета, имало е и наркотични вещества, както и различни количества по домовете на участниците в групата, открити са били части за автомати и бойни оръжия.

[ad id=“236993″]

По непотвърдена информация, това е Пейко Янков, син на убития през 2007 година бизнесмен и тогавашен председател на общинския съвет Димитър Янков. Янков – син бе водач на листата на местната коалиция „Сила“, която се представя с трима съветници в местния парламент.

Днес е имало извънредна сесия на общинския съвет в Несебър, на която Пейко Янков не е присъствал.


image0 (9K)