Нечовешки дуел във Фермата снощи и убийствена реч на Гечо срещу българските политици

Нечовешки дуел във Фермата! Станислав срещу Гечо, 23 години разлика във възрастта и никаква разлика в мъжество на арената.

Емигрантът от ловешкото село Голец и „горският“ от самоковското Доспей се изправиха един срещу друг като титани и истински приятели в мъжки двубой. Дуелът снощи беше изключително удоволствие за зрителите. Едни от най-силните играчи във формата най-накрая се срещнаха на дуел.

[ad id=“263680″]

Състезанието между двамата премина абсолютно равностойно, като спечелилият в различните игри имаше много малка преднина само от няколко секунди.

Гечо излезе облечен в любимия си оранжев цвят, дегизиран като индианец, а Станислав изцяло в черно – като черна нинджа. Съсредоточени, те използваха целия си физически потенциал и умения, за да покажат най-доброто от себе си. В крайна сметка, на милиметри от победата, Гечо отпадна от Фермата. Но през цялото време на дуела и в двамата не се забеляза и капчица завист и неудовлетворение, когато другият печелеше играта. Спортсменство и феърплей. Дуелистите във всеки един момент отдаваха нужното уважение на съперника си. По-възрастният Гечо не се предаде нито за секунда, печелеше и губеше с чест.

[ad id=“225664″]

Най-силният момент в снощния епизод дойде, когато думата беше дадена на мъжа от Голец, минути преди да напусне окончателно предаването. Речта на Гечо ще се помни, защото от неговите уста излязоха много истини както за емигрантите, така и за хората, останали да се борят за оцеляването си в Родината.

За съотборниците си бащата на Фермата, както го наричаха всички, каза че в предаването се е чувствал прекрасно, че младите наистина са били като негови деца, че е показал и дал всичко, което може и тази вечер е трябвало да си тръгне, защото новото начало е за младите, които да продължат напред след наученото от по-възрастните играчи. Гечо им предаде щафетата с Българското знаме, което завеща на Станислав. „Гечка, честно ти казвам, ти беше моят втори баща тук, бате!“ – развълнуван му отговори горският, след като пое флага с изписано на него името на Голец, родното село на Гечо.

Гечо продължи след кратка пауза така: Ще се въздържа и няма да псувам, но политиците ни са смотаняци, без извинение (вероятно той искаше да използва по-силна дума). Къде бяхте 27 години, бе момчета, та ни изгонихте от Родината да не виждаме възрастните си родители и децата си. Сестра ми и тя избяга, връщаме се и винаги си тръгваме със сълзи и не знам другия път ще сварим близките си живи, много емоционално и видимо развълнуван каза Гечо. Ще се върнем само да ги закопаем. И ние един ден ще се върнем обратно само в урни, ако продължавате така (към българските политици). Изселихте милиони, както е моето семейство – 4 трудоспособни човека. Оставихме тук построените си къщи да се рушат и отидохме навън да започваме отначало.

Въпреки всичко ние емигрантите си оставаме българи, сменили сме само местоработата си, каза днес в сутрешния блок на бТВ Гечо, само няколко часа, след като напусна Фермата 2017.


image0 (9K)