Не е излъгал! Тръмп започва строежа на ограда с Мексико!

Доналд Тръмп подписа указа за строежа на стена по границата с Мексико. Целта е да бъде спрян потокът от нелегални емигранти, както и трафикът на наркотици.

Тръмп обяви, че подписването на указа за стената е голям ден за националната сигурност на САЩ.

Плановете са оградата да е дълга 3 200 километра. Изграждането ѝ ще е изпълнение на едно от предизборните обещания на Доналд Тръмп.

Очаква се Доналд Тръмп да подпише в близките дни и укази за ограничаване на визите и приема на бежанци и имигранти в САЩ. Мерките са част от обещанията му по време на кампанията. Засега не е ясно как те бъдат приложени от департамента по вътрешна сигурност, който бе оглавен от Джон Кели.

Декретите ще ограничат имиграцията и достъпа до САЩ на бежанци и на притежатели на визи, пристигащи от Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Плановете включват най-малко четиримесечно прекратяване приемането на бежанци и временна забрана за влизане на хора от мюсюлмански страни, казва представител от обществена организация, която следи темата за бежанците.

Тръмп обеща да премахне и програмата DACA, въведена от предишния президент Барак Обама през 2012 г. Тя позволи на над 750 000 малолетни, влезли незаконно в САЩ, да получат разрешение за престой и работа в страната.


image0 (9K)