Любопитно

Не забравяйте, дами над 40, малко лудост никога не е излишна!

Ако ние жените не правим това за себе си, обличайки се по наш вкус и настроение, не вървим в крак с колорита, който на нас ни харесва, не се чувстваме витално в дрехите си, какво излъчване ще имаме? Веднага ви отговарям: ще бъдем едни сиви мишки, забравили как се обича, как се усмихва и как се танцува. Това ли искате за себе си, скъпи дами, които отговорно и с любов сте отгледали децата, че и съпрузите си?

Миналата седмица Джулия Беърд в „Ню Йорк Таймс” призова жените над 40-годишна възраст да игнорират модните съвети относно това, което може и не може да се облича над определена възраст. Стотици жени на 40+ в знак на солидарност започнаха да публикуват в социалните мрежи свои снимки с тениски с надпис „Old is the new black” („Старото е новото черно“). Тяхното послание е, че облеклото е въпрос на стил, не на възраст.

New York Times e инициатор на идеята, британският The Telegraph подкрепи, а аз лично съм приела изцяло като своя кауза от много години. Трябва ли като сме над 40 да бъдем по-незабележими, по-невидими и насила да се опитваме да изглеждаме още по-стари?

„На жените им е омръзнало да слушат, че като навършат 40 г. трябва да се свият в черупката си и да са „нормални”. В социалната мрежа виждаме снимки на жени над 40-те с младежки, спортни, ексцентрични облекла с леопардов принт, на високи токчета и пъстри рокли, които изглеждат щастливи и доволни от себе си,“ коментира авторката.

Покажете ми, пише иронично Джулия Беърд в New York Times, едно мъжко списание, в което съветват мъжете да не носят панталони с ниска талия след определена възраст или да крият бръчките на врата си. Правилно – няма такова. Затова пък всяка от нас критично оглежда ръцете си, деколтето, коленете и често се самоцензурираме много повече от необходимото. Да не говоря за избора на цветове или кройки.

Не забравяйте, малко лудост никога не е излишна, само не прекалявайте! Но и така да е, какво пък…

Вярно, че жената на снимката е световно известната дизайнерка Вивиан Уестууд, но нима изглежда зле, позволила си волността от цветове и младежко излъчване?

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Щъркелови гнезда са обезопасени в Кърджали и Хасково

Те са общо 102, казаха от РИОСВ...

34 минути ago

Как ще се вдигат пенсиите до 2027 година?

Ръстът намалява, таванът остава 3400 лв....

40 минути ago

Великденски футболен турнир събра над 150 деца от 15 отбора в Стара Загора

  В Стара Загора се проведе Великденски футболен турнир за деца набор 2015 и 2016…

54 минути ago

ЦИК разяснява: Как ще различаваме бюлетините за НС и ЕП?

Росица Матева: Ще се използват около 9800 машини...

един час ago

В София поставят украса за великденските празници

Декоративни яйца са украсени с естествени цветя...

един час ago

Пожарната с близо 1900 проверки на храмове, хотели и хижи

Целта е осигуряване на безопасността за Великден...

един час ago
image0 (9K)