„Не забравяйте здравословното хранене“. Навални съобщи къде се намира

Руският опозиционер Алексей Навални публикува първо съобщение в Инстаграм след като беше преместен от ареста в Москва на ново място в района на Владимир, на 100 км източно от столицата.

Навални съобщава, че се намира в СИЗО-3 (следствен изолатор) „Колчугино“, Владимирска област. Досега близките на опозиционера и активистите от неговия Фонд за борба с корупцията предполагаха, че той е в ИК-2 (изправителна колония), също близо до Владимир.

Колонията е известна като най-строгата в европейската част на Русия. Федералната служба за изпълнение на наказанаията потвърди на 26 февруари, че Навални е преместен от московския арест на място, където ще излежи оставащите 2 години и половина от присъдата си.

„Когато арестант чуе за Владимирска област, на него му става тъжно заради репутацията на местните учреждения. Но с мен всичко е наред, на двора даже има лост за упражнения“, написа Навални.

Той казва, че не получава писма и не знае какво се случва навън. Навални пише, че все още не е попадал и в библиотеката на затвора и затова се забавлява с „експерименти в областта на висшата кулинария“.

„Няма да повярвате, но ние сушим сухари и никога не съм си представял, че това може да бъде толкова забавно. Сега има съревнование между две течения – стрийтфууд и молекулярна кухня“, шегува се Навални.

„Не забравяйте здравословното хранене“, завършва постът.

Навални беше задържан на летището в Москва през януари, веднага след завръщането му от Германия, където се лекуваше след отравяне с вещество от семейството на новичок. Навални обвинява за опита за убийство режима на Владимир Путин.

Европейският съюз и Съединените щати наложиха тази седмица санкции на главния прокурор на Русия и на още няколко ръководители на правоохранителни структури заради действията им срещу Навални.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)