Не превръщайте един човек в причина за собствения си живот!

Да превърнете един човек в смисъл и причина за живот е най-голямата грешка, която може да допуснете. Ако един ден нещо се случи, как смятате да продължите по пътя си?

Не, раздялата никога не е лесна, но ако имате други красиви неща във вашия свят, ще имате какво да очаквате с нетърпение всяка сутрин. Все още ще имате малки неща, които ви носят радост.

Дори в крайна сметка да стигнете до прословутото „докато смъртта ви раздели“, не бива да правите един човек целия си свят, защото това трябва да бъде вашата роля. Любовта не трябва да отнема дори частица от личността или мечтите ви за бъдеще. Можете да действате като екип, но и като отделни личности.

Истинската и зряла любов не ограбва. Тя изисква да имате свои собствени мисли и идеи, които да събирате в една красива симбиоза, а не да клонирате дословно.

Не бива да правите един човек целия си свят, защото в живота има много повече от любов. Трябва да имате приятелства, които ви правят щастливи. Трябва да имате хоби, което ви носи удовлетворение. Трябва да имате кариера, която ви амбицира. Трябва да имате много различни неща, които да допринасят за цялостното ви щастие. Ако половинката е единственото смислено нещо, тогава трябва да направите някои значителни промени, да разгледате приоритетите си и да видите защо сте там, където сте.

Запомнете, че в живота всичко се променя за секунди. Партньорът трябва да бъде изключително важна част от вашия свят, но не трябва да бъдат целият ви свят.

 


image0 (9K)