„Никога не се взимайте насериозно“. Бети Уайт и рецептата ѝ за дълголетие

Тя винаги е мечтаела да бъде горски рейнджър, но в младостта ѝ тази професия не е била достъпна за жени. Все пак мечтата ѝ се сбъдва, когато е на 88 години – горската служба на САЩ я назначава на почетен пост. Междувременно става легендарна телевизионна актриса, печели седем пъти Еми, три пъти американските комедийни награди, един път БАФТА и получава своя звезда на алеята на славата в Холивуд.

Тя е Бети Уайт и на 17 януари отпразнува своя 99-и рожден ден. Актрисата е родена през 1922 г. в Оук Парк, щата Илинойс. Кариерата ѝ започва веднага, след като завършва гимназия и продължава до днес. Дори на тази възраст Бети Уайт не отказва ангажименти пред камера или да озвучава анимационни филми и сериали.

По повод рождения си ден тя дава интервю пред сп. People, в което шеговито благодари на агента си, че непрекъснато ѝ намира нови роли, които да я поддържат жива. Попитана каква е рецептата ѝ за дълголетие, Уайт посочва чувството си за хумор.

„Никога не се взимайте насериозно. Може да лъжете другите, което аз не правя, но никога не трябва да лъжете себе си“, казва още актрисата, съветвайки хората да гледат от позитивната страна живота си, „защото негативизмът състарява“.

Бети Уайт играе в няколко хитови телевизионни сериали, сред които „Живот с Елизабет“, „Шоуто на Мери Тайлър Мур“, „Златните момичета“, „Дързост и красота“ и „Жега в Кливланд“. Прави запомнящи се роли и във филмите „Предложението“ и „Изгубеният Св. Валентин“. През кариерата си печели общо 38 награди и е номинирана за 40 отличия, включително четири пъти за Златен глобус.

Освен с ролите си в телевизията и киното, Бети е известна и като дългогодишен защитник на правата на животните. Поддръжник е на редица природозащитни организации като Monterey Bay Aquarium, Wildlife Learning Center и Actors and Others for Animals.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)