Николай Колев се завръща в баскетболния Берое като треньор

Юношата на варненския Черно море и шампион от последния сезон с Лукойл Академик Николай Колев се завръща в Берое. 28-годишният бивш национал започва обучение в треньорския щаб на Берое. „По здравословни причини се наложи да прекратя кариерата си. Решението не беше трудно, защото все пак става дума за здравето ми. От тук нататък мога да се завърна на терена единствено като ветеран“, коментира Николай Колев пред официалния сайт на Берое.
Травмата в коляното баскетболистът получи именно като състезател на Берое през април 2014 г. след сблъсък на тренировка. Направените прегледи показаха скъсана предна кръстна връзка. Колев моментално бе опериран, но въпреки положените усилия не успя да се възстанови.
„Преди три години, когато дойдох като състезател в Берое останах със страхотни впечатления, срещнах човечност и отношение. Тези неща ме дръпнаха и сега към Берое след като получих предложението именно тук да премина обучителен период. А и съм свързан с града и марката, тъй като родителите ми са били състезатели по висок скок в Берое“, допълни още бившият вече баскетболист.
„Имахме морални съображения да го поканим именно тук да се учи на новия занаят“, коментираха от ръководството на Берое. „Надяваме се след като получи треньорски лиценз той да остане на работа в клуба и да се заеме с подрастващите. Целта ни е да изградим сериозна детска школа и той много ще ни помогне за това“, допълниха още ръководителите на „зелено-белите“.
„Ще положа големи усилия, за да се образовам като треньор, времето ще покаже какво ще стане. В кариерата си съм работил с много и различни треньори, които използват различни методи за работа. Най-много ми допадат тези на Любо Минчев и Жоро Давидов“, допълни Николай Колев.


image0 (9K)