ИЗБРАНИ

Николай Хаджигенов: За първи път имаме мнозинство на опозицията

„ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел“. Това коментира зам.-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов в ефира на бТВ, видя ЗАРАТА.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока.

„Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. (…) Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри“, поясни Хаджигенов.

Той отново заяви, че впускането му в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим „някой, който да свърши работата, както трябва“.

Николай Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: „Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор“, поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ ще е готовност за участие „по някакъв начин“ в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на „Има такъв народ“ адв. Хаджигенов отговори: „Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен“.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Пътят от София до Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

В Helpbook получихме сигнал за вандалско поведение от деца...

5 минути ago

Вдигнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

59 минути ago

Круиз за нудисти примамва с 11 дни голо хоро и връщане в рая

Пасажерите трябва да са наметнати на пристанищата...

един час ago

Откриха огнище на птичи грип във ферма за патици

То е в обект в хасковското село Константиново...

2 часа ago

Вдихнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

2 часа ago
image0 (9K)