Николов: US посолството инсталира това правителство

Николов: US посолството инсталира това правителство

Можем да отричаме и захаросваме реалността, но това тя е такава, а въпросът бил кои са хората, които имат доблестта да говорят за това. Това заяви депутатът от „Възраждане“ Деян Николов.

„Ставаме свидетели на държавен преврат. Имаме смелостта да кажем на глас това, което цялото общество знае, но не смее да каже. Тези, които извършват преврата, са се записали и пуснаха записа. Несериозно е да се очаква посланиците да излязат и да кажат, че контролират България. Американското посолство инсталира това правителство“, каза той.

„Организирахме протеста от вчера за днес, нека да видим в събота. Успяват да успят българския народ“, отбеляза Николов и добави, че не са в комуникация с „Има такъв народ“ и не знаят дали да очакват подкрепа от тях на протеста тази събота.

„Очакваме българският народ да излезе и да направи това, което е редно, когато националната ни сигурност е застрашена – да си защитим държавата и родината. Не е нормално ПП и ДБ, които съществуват, за да се борят с мафията, да направят общо правителство. Не е нормално да правят конституционна реформа в стаята на ДПС“, подчерта депутатът от „Възраждане“ пред Bulgaria ON AIR.

Главният прокурор Иван Гешев иска сваляне на депутатския имунитет на двама народни представители от „Възраждане“ – Ангел Георгиев и Веселин Вешев.

„Нашите двама народни представители бяха бити от полицаите на протестите. Имаме видеа от случаите, ще ги предоставим и ще ги публикуваме отново. Двамата сами ще се откажат от имунитетите си. Нашата битка с Гешев е отдавна, искаше да заличи партията ни. Притиснат е до стената, системата го захвърли и съм леко изненадан, че той реши да се бие и бори. Интересно е как идеята на Христо Иванов ще спаси имунитета на Борисов за 6 месеца. Нито Борисов, нито Кирил Петков сам ще се откаже от имунитета си“, коментира Николов.

Депутатът от „Възраждане“ очаква управляващата коалиция да се разпадне след местните избори. А ролята на партията била да се готвят да управляват България. Подготвили са множество законопроекти и биха подкрепили всеки добър законопроект на останалите партии, стана ясно още от думите на Николов.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)