България

Нинова: Държавата да плати на измамените от ЗК „Олимпик“

Заради блокажа в електронните системи БСП иска извънредно заседание на парламента

[ad id=“225664″]

Държавата може и е длъжна да помогне на измамените клиенти на застрахователната компания „Олимпик”. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, предаде Нова телевизия.

БСП настоява за извънредно заседание на парламента в началото на новата седмица.

„Ние смятаме, че държавата има механизъм, а това е българският гаранционен фонд и българският фонд за обезщетения. Тя трябва да плати на хората, да им върне парите, които са дали за „Гражданска отговорност” и след това да претендира пред кипърската страна”, заяви Корнелия Нинова.

Социалистите събират подписи за свикване на извънредно заседание на парламента заради блокажа в електронното управление на държават. То да се проведе още идната седмица,настояват от левицата, а необходимите депутатски подписа за целта са 48. Социалистите обаче разполагат с доста повече – 79.

[ad id=“263680″]

Като първа точка в извънредния дневен ред червените предлагат изслушване на премиера заради кризата в електронното управление – блокажа на Търговския регистър и в продължение на няколко часа – и на сайта на правосъдното министерство. Нинова отново призова за поемане на политическа отговорност за срива в системата.

„Това, както знаете засяга хиляди хора, фирми, капитал, акции, данни, собственост, задължения на фирми“, заяви Нинова. По думите й правителството е безсилно да се справи с кризата. Нинова изтъкна още, че и в Министерство на правосъдието също се съхраняват изключително важни данни.

Втора точка на извънредното заседание от левицата държат да бъде темата за застрахованите в кипърското дружество „Олимпик“.

Според Крум Зарков застрахованите във вече несъществуващия застраховател трябва да бъдат защитени от държавата. Затова социалистите искат да бъде изслушан финансовият министър Владислав Горанов.

От опозицията настояват за промени в правилата, така че държавата да покрие разходите на шофьорите във връзка със загубените застраховки. Това, според Нинова, може да стане чрез обезпечителен фонд. От своя страна фондът пък да се занимава със завеждане на дела срещу фалиралото дружество и да си търси парите, за да се облекчат гражданите от търсене на правата си всеки поотделно.

[ad id=“236993″]

От БСП щели да изготвят и необходимите проекторешения на Народното събрание по двата казуса, уточни Корнелия Нинова.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Какво е „секси вода“ – новата тенденция за лятото ?

Какво представлява тази напитка и какви са ползите й...

4 минути ago

Зодиите, които най-често бъркат приятелството с романтика

Кои крият, че са влюбени в приятел и кои го показват явно...

2 часа ago

Пътят от София до Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

В Helpbook получихме сигнал за вандалско поведение от деца...

2 часа ago

Вдигнаха „Спартан“ за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка...

3 часа ago

Круиз за нудисти примамва с 11 дни голо хоро и връщане в рая

Пасажерите трябва да са наметнати на пристанищата...

3 часа ago
image0 (9K)