Нинова към Георги Гергов: Ако има достойнство да се оттегли от партията!

Тя разказа, че Гергов е изпратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството и заявява, че парламентът не трява да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции

Ако има достойнство да се оттегли от партията! Такъв призив отправи в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова към пловдивския председател на БСП Георги Гергов.

Тя разказа, че Гергов е изратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството, заявява, че парламентът не трява да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции.

Това удря в същината на политиката на БСП, не за първи път Гергов хвали правителството – и когато получи 43 милиона за дупката във Варна, и сега когато получи 21 милиона заем от ББР, посочи Нинова.

Oт цялaтa cтрaнa приcтигaт пoзиции прoтив интeрвюто нa Гeoрги Гeргoв и изпрaтeнoтo oт нeгo пиcмo дo вcички члeнoвe нa Нaциoнaлния cъвeт нa БCП и oблacтни прeдceдaтeли, урoнвaщo aвтoритeтa нa пaртиятa, каза още тя.

Всеки може да има различно мнение, но когато имаме решения на органите на партията и ти вървиш срещу тях, това вече е друго, подчерта Нинова

Политиката не е търговия. БСП не се продава. Време е Гергов да разбере в коя партия членува, подчерта лидерът на БСП.

Нинова три пъти призова Гергов – ако има достойнство да се оттегли от БСП.

Гласовете с искане за изключването на Гергов от партията не са от днес, но за първи лидерът на партията публично го призова да я напусне.

Нинова посочи, че след 9 май, когато изтича мандатът на това ръководство, то ще продължи да действа до прекия избор на новия лидер. Към момента има 40 номинации – партията ще избере, изтъкна още тя.

 


image0 (9K)