Нинова: Цветанов да плаща от джоба си за осъдителните присъди срещу България

Председателката на БСП Корнелия Нинова настоя Цветан Цветанов да плаща с лични средства по делата срещу България в Европейския съд за правата на човека, които са заведени заради негови непремерени действия и изказвания.

[ad id=“225664″]

„Цветанов вече трети или четвърти път отправя тежки обвинения, най-тежките по НК – измяна, шпионаж. Казах му внимавайте какво говорите, за да не сме осъдени пак в Страсбург. Питам кога Министерският съвет ще предяви претенции от Цветан Цветанов да плати от джоба си осъдителните присъди. Тогава ще повярвам, че Бойко Борисов е обективен“, каза Нинова пред бТВ по повод обвиненията на ГЕРБ към президента Радев, че гледа на Изток и че е поел курс към изваждането на страната ни от ЕС и НАТО.

[ad id=“263680″]

Соцлидерката заяви, че управляващата партия има стратегия за атака срещу държавния глава. Тя била координирана между всички, но острието бил именно Цветанов. Причината за тази атака според Нинова е страх от авторитета и рейтинга на Румен Радев. 

Корнелия Нинова поиска Цветанов да докаже твърденията си, че Радев е кандидатура на Леонид Решетников. „Представете си аз да кажа, че Цецка Цачева е посочена от някое посолство. Трябва аз да вляза в обяснителен режим и да викам „не, не е така“. Цветанов трябва да докаже думите си, не аз да ги отричам. В противен случай – среща в съда“, заяви лидерът на БСП.

[ad id=“238430″]

Нинова за пореден път настоя държавата да развали сделката за активите на ЧЕЗ и да придобие 100% от енергодружеството.


image0 (9K)