НКИЗ на конференция на американските търговски камари от ЦИЕ за бъдещето на инвестициите  

„Национална компания индустриални зони“ взе участие във виртуална конференция на американските търговски камари от ЦИЕ: Бъдещето на инвестициите.

Събитието беше организирано от Американските търговски камари в България, Хърватска, Чехия, Словакия, Румъния и Черна гора.
Основната тема беше свързана с инвестициите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като дискусиите бяха разделени в три панела: дигитална икономика, туристическа индустрия и устойчиво производство.
По време на събитието представители на едни от най-големите компании, инвеститори в ЦИЕ, като Cisco, Microsoft, Coca Cola HBC, GE Aviation и др., споделиха своите приоритети и планове по отношение на инвестициите по време на Covid-19 и след Covid-19, и как регионът може да укрепи позициите си на глобалната инвестиционна карта.

Сред конкретните теми, които бяха обсъдени, бяха и актуалното състояние и перспективите на информационните и комуникационни технологии, изкуствения интелект, киберсигурността, логистиката, автомобилната и авиационна индустрия.


image0 (9K)