Новаков: АЕЦ „Козлодуй“ и въглищата са спасението за зимата

„Всички, които се засилиха да отписва въглищата като чисто български природен ресурс, трябва да замълчат към момента, защото това се оказва спасението на България за тази зима – АЕЦ „Козлодуй“ и въглищата в Старозагорския басейн“, заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази недоумението си относно действията във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост. Той осъди твърденията на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, че България вече очаква средства по него, посочвайки, че приемането на необходимите 22 законодателни промени е невъзможно при липсата на действащ парламент.

„Отговорното поведение беше ГЕРБ да напише Плана за възстановяване и устойчивост, той да получи одобрение от Европейската комисия (ЕК) и да го остави на новото правителство да го внесе“, подчерта той.

Евродепутатът обобщи, че служебното правителство веднага трябва да поиска от ЕК да удължи срока, в който страната може да се възползва от своя План за възстановяване и оперативните програми. В противен случай има опасност България да загуби половината от парите по Плана.

Какво каза Новаков за опашките по Дунав мост – вижте във видеото

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)