Стара Загора

Новаторска интерактивна изложба „Поглед отвъд“ откриват в Художествената галерия

Новаторска интерактивна изложба „Поглед отвъд“ откриват в Художествената галерия, научи ЗАРАТА

В Художествената галерия в Стара Загора, на 13 май от 19:30 ч., ще бъде открита изложбата „Поглед Отвъд“, която ще потопи посетителите в магията на виртуалната реалност. Това е една напълно новаторска интерактивна експозиция. В нея се вижда смел и иновативен подход към традиционното българско изкуство, представено чрез похватите на добавената реалност.

Куратор на проекта е Недко Боянов, който създава някои от дигиталните идеи и ръководи талантливите художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийски университет.

„Тази изложба всички ще могат да видят как се допълват по изключителен начин традиционното и дигиталното изкуство и какво представляват новите интерактивни форми на изкуство. Използвайки най-новата технология за добавена реалност, посетителите ще могат да се докоснат до българското традиционно изкуство както никога досега и да го съпреживеят. Желанието на всички участници в експозицията е да се изследват начините, по които изобразителното изкуство може да се трансформирана и преосмисли и постави в съвременен контекст. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, чрез изкуствен интелект“, споделя Недко Боянов.

„Поглед Отвъд“ е смела и дръзка изложба, в която няма граници между изкуствата и чрез нея се подпомага възприемането и познанието за българското изкуство. Преживяването от комуникацията с изкуството ще остави следа във всеки посетител и ще покаже силата на творческото въображение. Това събитие е задължително за всеки, който се интересува от изкуство, технологии и иновации. Тя дава уникална възможност да се докоснете до красотата и силата на традиционното българско изкуство по напълно нов и вълнуващ начин“, допълва кураторът.

Изложбата ще бъде на разположение до 30 юни в Художествената галерия. Входът е свободен.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

25 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

29 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

49 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

58 минути ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)