Нова спортна площадка радва малчуганите от ДГ „Детски рай“ в Стара Загора

Нова спортна площадка радва малчуганите от ДГ „Детски рай“ в Стара Загора, научи ЗАРАТА

Нова спортна площадка и игрище за индивидуални и колективни занимания в двора на старозагорската ДГ № 66 „Детски рай“ радват от днес децата. По повод новата придобивка те организираха истински празник, който премина под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Символично прерязаха лентата началникът на отдел „Образование“ на Община Стара Загора Станимира Димитрова и директорът на ДГ „Детски рай“ Силвия Стоянова.

Петъчният ден бе изпълнен със смях и игри, в които се включиха и гостите от отдел „Образование“, Нели Гочева – старши преподавател по физическо възпитание и спорт в Тракийски университет, Господин Балъкчиев – директор на ОУ „Кирил Христов“ и заместникът му Марияна Йотова, Георги Митев – маркетинг директор на Държавна опера Стара Загора, Паоло Драголов – председател на ФК „Олимпия“, членове на Обществения съвет към ДГ №66, родители и деца.

В детската градина се работи активно и целенасочено за укрепване здравето на малчуганите чрез активна физическа дейност и спорт. „Физически активното дете е по-здраво, по-адаптивно и по-социално. Благодарение на спортните дейности в ДГ № 66 „Детски рай“ даваме възможност на децата да намерят предпочитаното спортно занимание, което ще ги развива като личност и ще им осигури щастливо детство“, категорична бе директорът Силвия Стоянова. Тя изрази благодарност към Община Стара Загора за подкрепата при изграждането на спортната площадка.

Със средства от бюджета на детската градина са закупени спортно съоръжение за баланс и координация, баскетболни кошове, дама, както и е положена ударопоглъщаща настилка около тях. Игрището е с размери 12/14 и е покрито с мека изкуствена трева.

Децата от втора група „Приказка без край“ представиха пред родители и гости инициативата „Бързи, смели и здрави“ в подкрепа на активния начин на живот и показаха завиден спортен дух в състезателните щафетни игри.

Всички гости и родители, които бяха част от спортния празник, получиха специални грамоти. Купа имаше за децата и учителите от ПГ 4г. „Приказка без край“ и техните учители.


image0 (9K)