Новият управител на „Тролейбусни и автобусни превози“ инж. Георги Станчев встъпи в длъжност

Новоизбраният, в края на миналата година, управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД встъпи официално в длъжност. Инж.Георги Станчев беше официално представен пред персонала на Дружеството днес от ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

„След проведен конкурс през миналата година и гласуване от общинските съветници за управител на дружеството „Тролейбусни и автобусни превози“ беше избран инж. Георги Станчев“, каза по време на представянето Николов. Той припомни, че шестима са били кандидатите за заемане на поста.

Новият управител заяви, че приоритет в неговата работа ще бъдат изготвяне на анализ на транспортната схема на Стара Загора и пътникопотока на фона на действащата епидемична обстановка, както и запазване на развитието и усъвършенстване на социалната дейност на “Тролейбусни и автобусни превози” в полза на гражданите.

Инж. Георги Станчев е на 49 години и инженер по двигатели с вътрешно горене и магистър по право. „Искам да защитя доверието, което ми е гласувано. Ще наблегна на социалното и на икономическото значение на предприятието“, категоричен е инж. Станчев.

Зам.-кметът благодари за добрата работа на досега действащия управител Димитър Авджиев и пожела на новия ръководител да продължи добрата комуникация между общината и Дружеството. Николов подчерта, че се очаква доставката на 33 нови електробуса и 18 двойни зарядни станции, които да допълнят изцяло обновения автобусен и тролейбусен парк в Стара Загора.


image0 (9K)