Нови разкрития за Сергей Скрипал и дъщеря му, които бяха отровени заедно

Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал – Юлия, е получила достъп до тайна сметка от 150 000 паунда. Това е станало само дни преди двамата да бъдат отровени с бойно отровно вещество в английския глад Солсбъри. Твърдението е на британския таблоид „Дейли мирър“.

[ad id=“225664″]

Парите били от продажбата на къща във Великобритания, която частично е принадлежала на брата на Юлия Скрипал – Александър. Той е починал при съмнителни обстоятелства в Санкт Петербург през миналата година, предава БНР. „Дейли мирър“ пише, че Юлия е получила право на достъп до сметката в края на февруари от своя баща.

[ad id=“263680″]

Парите по сметката, които сега са в руска банка, чието име не се споменава, са от продажбата на къщата, която брат й е делял с бившата си съпруга Наталия, дъщеря на бивш руски офицер от разузнаването. Наталия, която сега е женена за треньор по тенис от Уелс, продала къщата. След това дала половината от парите на бившия си съпруг Александър, а след неговата кончина ги получил Сергей Скрипал.

[ad id=“236993″]

Информацията за тайната сметка идва от племенницата на Сергей Скрипал – Виктория. Тя смятала още през тази седмица да посети Юлия в болницата в Солсбъри, пише „Дейли мирър“. Британските власти щели да й издадат виза и тя щяла да стане първият член на семейството, който ще получи достъп до Юлия и Сергей Скрипал, допълва изданието.

[ad id=“218001″]

Виктория съобщава още, че Юлия Скрипал има приятел, за който щяла да се омъжи. Виктория смята за странно, че след случилото се в Солсбъри няма никаква вест от приятеля на Юлия. „Дейли мирър“ цитира руски издания, според които приятелят на Юлия и майка му са работили за компания, с тесни връзки с руските тайни служби.


image0 (9K)