Нови 14 работни места в Икономическа зона София-Божурище

Традиционно, както всяка година, на 5 февруари компания ОПТИКС АД отбелязва своя ден на инвестициите, като тази година ще открие новата си производствена база в Икономическа зона София-Божурище.

Към настоящия момент инвестицията на дружеството е за около 6 милиона лева и ще бъдат открити 14 работни места. Следващите две години се очаква разширение както по отношение на инвестицията, така и за новите работни места.
Фирмата проектира, конструира, произвежда и реализира на пазара собствена гама термовизионни и нощни изделия, дневни мерници и интегрирани системи за стратегическо наблюдение и охрана. В  портфолиото си  компанията предлага иновативни решения за секторите на отбраната, сигурността, опазването на природата, спортната ловна оптика, медицината и индустрията. Дружеството е единствената българска фирма, която изработва цялата гама специална оптика, използвана в армията и полицията в България. Става дума за очила и бинокли за нощно виждане, нощни и дневни прицели за стрелково оръжие, интегрирани системи за дневно и нощно виждане, мобилни термовизионни системи за граничен контрол и наблюдение, както и специализирана измервателна апаратура.
Компанията е инвестирала в купуване на съвременно оборудване, предимно с цифрово програмно управление, и модерна измервателна техника, която ще позволи изработката на продуктите да е изключително прецизна. Със своя широк спектър на конструктивни и производствени възможности в областта на оптичните технологии, фината механика и цялостното интегриране на системи, фирмата е желан партньор в различни високотехнологични проекти.
В Икономическа зона София-Божурище се реализират 35 проекта като договорените инвестиции са над 530 млн. лв. Гарантираните работни места са над 1600.


image0 (9K)