Ново голямо дарение постъпи в Министреството на здравеопазването

VIVACOM и United Group даряват  900 000 лв. на  Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID- 19 в България.

Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, открита за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации.

Преди дни министерството обяви дарителска кампания, с която цели да събере 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777.

Сумата, дарена от VIVACOM и United Group, покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще помогнат на ведомството да подсигури най-належащите нужди на болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция. Водещият независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа United Group ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски долара, от който 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона – в медицинско оборудване. Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Макеония.

През месец ноември 2019 г. United Group бе избрана да придобие VIVACOM за 1.2 милиарда евро. Сделката, която е една от най-големите придобивания в региона, е в процес на регулаторно одобрение. „Заедно можем да  помогнем за ограничаване на пандемията, която драстично промени живота на милиони хора, ограничи личните контакти и нанесе удар на световната икономика. Дарението ще подпомогне българската здравна система, лекарите и всички медицински лица, които са на предните позиции в борбата с вируса.“, каза Виктория Боклаг (Victoriya Boklag), главен изпълнителен директор на  United Group.


image0 (9K)