Нов депозитен продукт от Пощенска банка*

Нов депозитен продукт от Пощенска банка*

Предизвикателствата през последната година ни научиха да бъдем гъвкави, да търсим алтернативни решения за управлението на личните ни финанси и нови възможности, за да реализираме бъдещите си планове. Всеки от нас поне веднъж се е замислял за потенциалните инвестиции на спестените ни средства, които можем да направим, за да си осигурим по-добри доходи – чрез депозит, инвестиции във фондове, сключване на инвестиционна застраховка, покупка на имоти, инвестиране в собствен бизнес, акции, злато и др. На нашия пазар се предлага и комбиниран продукт – структуриран депозит, който е още една форма на спестяване с възможност за доходност.

Нов депозитен продукт

Структуриран депозит „Index Climate Change в евро“ е най-новият и атрактивен депозитен продукт на Пощенска банка, насочен към клиенти, които търсят допълнителни решения за своите спестявания.

„Index Climate Change в евро“ е 6-годишен депозит с възможност за доходност, обвързана с представянето на индекс Solactive Climate Change Europe BTI PR Index. Това е индекс на възвръщаемост на цената, т.е. следва единствено и само представянето на цената на акциите, включени в него, което означава, че дивидентната доходност е изключена от общата доходност на индекса. Клиентът не инвестира директно в компаниите, съставляващи индекса. Доходността се определя от представянето на индекса за периода между началната и крайната дата на структурирания депозит.**

При постигнато положително изменение на индекса на датата на падежа на депозита, може да бъде получена доходност, равна на 53% от положителното процентно изменение на индекса. При отрицателно развитие на индекса клиентът не получава доходност, но запазва 100% от главницата по депозита си.

Продуктът предвижда възможност за предсрочно прекратяване, което може да стане без неустойка по време на първоначалния набирателен период и с неустойка в размер на 6% от депозираната сума след това. Минималната сума за откриване на депозита е 5 000 евро, а първият (набирателен) период за Структуриран депозит „Index Climate Change в евро“  приключва на 15.09.2021 г.

Как работи?

„Все повече наши клиенти търсят алтернатива на депозитите. Пощенска банка разполага с богато портфолио иновативни депозитни продукти и спестовни решения, които отговарят на финансовите потребности на клиентите ни, за да им осигурим още по-добро потребителско преживяване и доходност. Структуриран депозит „Index Climate Change в евро“ е алтернатива на спестовните продукти, при която вложените средства не са изложени на риск. Персоналните потребности на клиентите ни са от първостепенно значение за нас, затова ще продължаваме да предлагаме нови решения за управление на финансите им“, коментират от Пощенска банка.

Какво представлява инвестиционният компонент?

Solactive Climate Change Europe BTI PR Index e индекс, съставен от 30 европейски компании, сред които и RED ELECTRONICA CORP SA, POSTE ITALIANE SPA, SANOFI SA, GLAXOSMITHKLINE PLC, ROYAL AHOLD DELHAIZE NV, ITALGAS SPA, TRYG AS, BRITISH AMERICAN TOBACCO PLC, ADMIRAL GROUP PLC, DEUTSCHE POST AG. Тези компании чрез дейността си и иновативни решения се стремят да се придържат към целите, заложени в Парижкото споразумение за ограничаване на повишаване на температурата на Земята. Селекцията на компаниите, включени в индекса, се прави на база критерия за висока доходност и ниска волатилност (нисък диапазон на промени) на цените на акциите им.

Предимства на структурирания депозит

Предимствата на структурирания депозит „Index Climate Change в евро“ са в това, че той обединява сигурността на банковия депозит с възможността за доходност на база включването на инвестиционен компонент. Той е интересна възможност за инвестиция с вероятност за получаване на по-висока доходност в сравнение със стандартните срочни депозити, без да поставяте под риск депозираната сума. Той е гарантиран при условията и по реда на Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ).

При интерес и преди  взимането на решение клиентът задължително трябва да се запознае с Основния информационен документ за Структуриран депозит „Index Climate Change в евро“, който ще му помогне да разбере естеството, рисковете, разходите, потенциалната печалба и загуба от този продукт и да му позволи да ги сравни с други подобни продукти. Можете да получите копие от основния информационен документ за този продукт безплатно [във всеки клон на Пощенска банка], както и онлайн, като последвате този линк.

Още повече възможности

Сред останалите депозитни продукти на банката са Депозит „Златна рента“, комбиниран продукт „СпестИнвест“, Спестовна сметка „Мега Плюс“ с възможност за издаване на дебитна карта към нея. Сред специализираните продукти се откроява и застраховката „Моят план“ – дългосрочна застраховка „Живот“ със спестовен характер.

Повече информация за Структуриран депозит „Index Climate Change в евро“ ще откриете тук.

* Този материал не е препоръка за вземане на инвестиционно решение и не замества индивидуалната консултация с Ваш независим финансов консултант.

** Повече информация можете да откриете в Основния информационен документ.

Платено съобщение

източник https://www.investor.bg/…………


image0 (9K)