Номинираха Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир

Възможно ли е Доналд Тръмп да бъде удостоен с Нобелова награда за мир? Писмо с това искане изпратиха група американски конгресмени до Нобеловия комитет.

Междувременно генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди за реален риск от война, ако Доналд Тръмп оттегли страната си от споразумението за ядрената програма на Иран.

[ad id=“225664″]

Писмото до Нобеловия комитет е подписано от 13 членове на американския Конгрес. В него се подчертава, че откакто е станал президент на САЩ, Доналд Тръмп „неуморно работи за оказване на максимален натиск над Северна Корея и установяване на мир в региона„. Конгресмените твърдят още, че санкциите са разрушили икономиката на Северна Корея. Това до голяма степен е позволило Пхенян да бъде „доведен на масата за преговори„.

[ad id=“263680″]

Нобелова награда? Мисля, че беше много мило от страна на президента Мун Дже-ин да го предложи. Просто искам да има мир„, заяви Доналд Тръмп.

Преди три дни южнокорейският президент Мун Дже-ин заяви, че Доналд Тръмп заслужава Нобеловата награда за мир заради усилията му да реши проблема със севернокорейската ядрена програма.

[ad id=“238430″]

Действията на Тръмп по отношение на Северна Корея рязко контрастират с позицията му към Иран. Източници от Белия дом твърдят, че той вече е взел решение да се оттегли от споразумението за иранската ядрена програма, подписано през 2015 година.


image0 (9K)