Нормалната работа в „Мини Марица-изток” продължава при изключителни мерки за превенция на COVID-19

Остават в сила въведените със заповеди на изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов извънредни мерки и разпорежданията на Извънредния оперативен щаб (ИОЩ) за гарантирането на безопасни и здравословни условия на труд на работещите, с оглед на разпространението на COVID-19, на територията на Дружеството.

От началото на въвеждане на извънредното положение в страната на 13.03.2020 г., до момента, са издадени общо 16 заповеди, които се актуализират непрекъснато, въвеждат се и нови мерки, от оперативните разпореждания на ИОЩ, под председателството на зам. изпълнителния директор Димитър Чолаков.

Участниците в ИОЩ заседават ежедневно, като разглеждат актуалната информация за разпространението на COVID-19 на територията на страната и региона и предприетите мерки в съответствие с извънредното положение.

От 21 април 2020г. е възстановена работата и в откривните участъци на трите рудника на територията на „Мини Марица-изток” ЕАД. Тежкото минно оборудване (ТМО) на неработещите от началото на извънредното положение участъци влезе в експлоатация след Великденските празници и работи вече седмица без технически проблеми.

Въведениятвтори диспечерски режим осигурява успешно замисъла за разминаване на пътникопотока и спазването на физическа дистанция между пътуващите в автобусите и камионите, извозващи хора до работните места.

Пропускателният и охранителен режим в условията на извънредно положение в Дружеството осигурява спокойна обстановка, досега не са констатирани опити за противоправни действия на територията му. Доставките на лични предпазни средства и дезинфектанти протичат нормално и се осигуряват регулярно. Стриктно се спазват и изпълняват мероприятията, свързани с дезинфекция на автобусите, камионите извозващи хора, работните места наТМОза работниците и служителите във всички поделения на Дружеството. Максималният брой пътници в автобусите не надвишава броя на двойните седалки, разположени шахматно, по един човек на двойна седалка. При установено неспазване на противоепидемичните мерки, наложени със заповед,ще се налагат дисциплинарни наказания.


image0 (9K)