Нужен ли е празник, за да обичаш някого?

Автор: Мартина Балтаджиева, която е на 17 години от Стара Загора

Не показвайте обичта си само 1 ден – показвайте я всеки ден

Отново е средата на февруари, когато всички влюбени се канят да измислят поредния романтичен подарък, за да изненадат половинката си. Букет рози от цветарския магазин, плюшено мече от Jumbo, бонбони или бутилка вино – комерсиалните подаръци за празника. Хората се стремят да покажат своята любов специално за един празник, само че откога тя е станала материалност?

Далеч от материалното

Открай време всяка година на 14 февруари се празнува Свети Валентин (у нас – Трифон Зарезан). Доста хора използват този популярен празник, за да изкажат своята обич към човека до себе си, или да го изненадат с подарък. Но защо е нужен празник или подарък за тази цел? Всяка година един и същ повод, еднакви подаръци и еднакви пожелания. Няма как да не се изкефиш на малко плюшено мече, нов часовник или букет с бонбони. Само че не в тези неща се съдържа обичта на човека и още по-малко може чрез тях да се изрази. Любовта сякаш се разминава със своята същност. Та нали тя се гради на отношението на двама души, на доверието между тях и на това, което заедно са създали. Нима на човек са му нужни материални доказателства и стига ли му само един определен ден, за да каже „Обичам те!“?

Тайната е в малките неща

Вместо да бързате да посетите близкия магазин или цветарница, обърнете внимание на малките жестове, които няма как да останат незабелязани. Загриженост, внимание, разбирателство, доверие и много обич. Макар и безплатни, те струват много повече от подаръците по щандовете. Правете изброените неща не само един, ами и през всеки друг ден и ще видите, че това е най-хубавият подарък за човека до вас. Няма да сгрешите при този избор!


image0 (9K)