Политика

НФСБ ще настояна ОП да поискат оставката на министър Ангелкова

Според заместник-председателя на НФСБ няма война между Румен Радев и Бойко Борисов, а се създава напрежение между институциите

[ad id=“225664″]

„НФСБ ще предложи в коалицията на Обединените патриоти оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това ще се обсъди на коалиционен съвет. Ангелкова покровителства мутрите в туризма. Валери Симеонов няма апетит към министерския пост. При нас няма принцип стани да седна. Може да се намери експерт от НФСБ, който да поеме поста.“ Това заяви в предаването „Офанзива“ по Канал 3 заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев.

„Няма да подкрепим ратифицирането на Истанбулската конвенция в пленарна зала. Идеята за референдум не е обсъждана в коалицията на Обединените патриоти, защото няма да е валиден и активен. Това е излишно харчене на пари“, каза Борис Ячев.

[ad id=“236993″]

„Има прискърцвания в „Обединените патриоти“. Валери Симеонов е известен с директния си тон. Каруцата скърца, когато върви. Има неща за които трите формации не са на едно мнение, но в крайна сметка излизаме обединени. Когато каруцата не скърца е опасно за ОП и формата на правителството. Няма крах и проблеми в коалицията“, допълни Ячев.

Той отбеляза, че в коалицията продължават да искат оставката на Валери Жаблянов от БСП.

[ad id=“236999″]

Борис Ячев коментира и дали Камен Плочев трябва да подаде оставка като управител на НЗОК. „Не трябва да се бърза, ако той си отиде, няма кой да подпише и един документ. Писмото му е политически и административен акт“, добави Ячев.

Според него няма война между Румен Радев и Бойко Борисов, а се създава напрежение между институциите.

[ad id=“237001″]

„Има две кандидатури за председател на антикорупционния орган – председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, издигнат от ГЕРБ и ОП и Николай Николов от Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси издигнат от БСП“, каза още Борис Ячев.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Реал Мадрид е цар на Испания за 36-ти път

Барселона загуби от Жирона с 4:2...

5 часа ago

Убиха 41-годишен мъж в Солун

Полицията издирва трима души...

5 часа ago

Проф. Иво Петров: Изживяваме един катаклизъм, от който не знам дали ще се измъкнем

Според него страната ни не върви в правилната посока...

6 часа ago

Реал Мадрид надви Кадис с 3:0, все по-близо е до титлата

"Белият балет" чака издънка от Барселона...

6 часа ago

Църквата в навечерието на Възкресение: Светлината и животът тържествуват властно

Врачанският митрполит Григорий отправи синодално пасхално послание...

6 часа ago
image0 (9K)