Categories: България

Нямало газ в интерконектора с Гърция, само неприключили строителни работи

Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, който извърши инспекция на територията на българската част на Междусистемната газова връзка с Гърция.

„Знаете, че това е абсолютен приоритет и за служебното правителство, и за кризисния щаб. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по приключването на неговото довършване. Огледахме всички локации, които са проблемни и критични. Набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. Държавата е мобилизирана, за да помогне за приключването на този проект”, посочи той.

По думите му има един голям проблем, който остава нерешен. „Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”, обясни Алексиев.

Министърът на транспорта подчерта, че се прави всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също участва в инспекцията, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден.

„ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи“, подчерта той.

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

https://www.dnes.bg/

Arhiv

Recent Posts

Алиев към Радев: България е важен транзитен парньор

Разширяват се интересите в различни сфери...

16 минути ago

Номерата на бюлетините са ясни: ГЕРБ №22, ПП-ДБ №14

Вижте коя партия с кой номер ще бъде на вота...

34 минути ago

Да избягаш от бащината сянка. Енрике Иглесиас, на когото не му омръзва да пее

Когато започва да пее, се представя за друг, за да не използва известната си фамилия.…

35 минути ago

Най-големите постижения в спорта от фотографа ни Любомир Асенов

Галерията на открито представя изложбата от 10 до 21 май...

40 минути ago

КНСБ прави черен списък на най-калпавите работодатели

Вече се издирват по трима фаворити в 28-те области...

42 минути ago
image0 (9K)