Няма край: Дъждът продължава и утре, и вдругиден

През нощта времето над страната ще остане предимно облачно, на много места с валежи. Ще има и гръмотевици

 Ще духа слаб северозападен вятър. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня слабо ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов.

Утре облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и валежи, на места в Западна и Северна България – временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в крайните източни райони от изток-югоизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-ниски в източните райони, за София около 23°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и валежи. На отделни места и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Максимални температури 20-22°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще бъде със значителна облачност, валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 11°.

В неделя облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът ще е със северна компонента, временно до умерен.

През първите дни от следващата седмица ще има повече слънце, а валежите ще са на все по-малко места, главно в планинските и източните райони. Бързо ще се затопля и към вторник дневните температури в много райони ще надхвърлят 30°; по-ниски ще остават в Източна България – до 26°- 29°.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)