Обвинен в убийство старозагорец остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в убийство В. В. като потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ и отхвърли като неоснователна жалбата му за промяната й  в „домашен арест“ или „парична гаранция“, съобщиха от съда за ЗАРАТА.

Срещу В. В. е повдигнато обвинение, че на 24.03.2021 г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет С. И. Пострадалият работил от няколко години за обвиняемия, който е собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че В. В. е съпричастен към престъплението, в което е обвинен за предумишлено убийство, което се наказва  с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергава от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение В. В. да се укрие или да извърши престъпление.

Делото се разгледа в отсъствието на обвиняемия по негова изрична писмена молба, в която се казва, че не желае да присъства на процеса.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

 


image0 (9K)