„Обединените“ патриоти се разединиха

Тепърва ще видите какво означават обединени патриоти. Това беше заявката, която отпадналият още на първи тур кандидат за президент Красимир Каракачанов даде в предизборната нощ. Днес обаче видяхме какво означава разединени патриоти.
Големите обещания, страшните закани и съдбовните чертежи се оказаха дим в очите на избирателите. Завесите се вдигнаха още при първото гласуване в Парламента и картината се разкри.
Само преди броени часове парламентът прие на първо четене проекта на бюджет за 2017 г., изготвен от кабинета „Борисов“. Той мина, забележете – с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, „Атака“ и „Народен съюз“, а против бяха БСП, ДПС, ПФ и АБВ.
Очевидно „патриотът“ Каракачанов и атакистът Сидеров през целия месец на предизборна кампания са играли театрална постановка – добре инсценирана от Банкя. Припомняме, че макар и негласно те подкрепиха кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева на втори тур.
Днес няма и помен от обединението, а обещанията, които гръмко отправяха от предизборната трибуна за увеличаване на пенсиите, дори самите те не помнят. Очевидно гладният за власт Каракачанов търси единствено личностна изгода. В интервю за агенция „ПИК“ днес заявява, че би било абсолютна безотговорност, ако всички партии върнат мандата на президента. Това обаче вече сториха ГЕРБ и БСП, което означава, че т.н. патриот вече усеща топлината и облагите на министърпредседателското кресло.
Омерзени гласоподаватели споделят, че се чувстват за пореден път предадени от ВМРО, което умело успява във време на избори да ги качи на „патриотичния кораб“ и само миг след като отмине бурята и те вече са ненужни да ги изхвърли от борда.

http://BNews.bg


image0 (9K)