Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз тази нощ в полунощ (брюкселско време)

Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз на 31 януари 2020 г. в полунощ (брюкселско време). Страната ще престане да бъде държава — членка на Европейския съюз.

ЕС и Обединеното кралство проведоха интензивни преговори за постигане на съгласие по условията за оттегляне на Обединеното кралство и за създаване на правна сигурност, след като правото на ЕС престане да се прилага по отношение на Обединеното кралство. По време на тези преговори Европейската комисия осигуряваше приобщаващия характер на процеса, като организираше редовни срещи с 27-те държави — членки на ЕС, както и с Европейския парламент и с националните парламенти. По време на процеса допълнителната информация от консултативните органи на ЕС и от заинтересованите страни помогна на Европейската комисия да събере данни. Беше осигурена безпрецедентна прозрачност: Европейската комисия публикува на своя уебсайт преговорни документи и всички други релевантни документи.

Всичко, свързано с договореностите относно: права и задължения на гражданите, търговия, процедури по уседналост и не само, Северна Ирландия, базите в Кипър, Гибралтар, митнически документи и процедури, социална защита и т.н…

Четете ТУК


image0 (9K)