Любовен портал

„Обичам те“- кога е най подходящият момент за този израз?

„Обичам те“ – момента на изричането на този израз е твърде спорен. Според някои на третият месец от връзката е доброто време – нито твърде рано, за да стресне и да прозвучи прекалено импулсивно, нито твърде късно, за да изгуби своята празнична радост.

Влюбването на моменти е наистина много силно, защото допускате възможност доброволно да бъдете наранени. А думите „Обичам те“ – все едно поставяте финалната присъда.

Смелост ли е, да го кажеш първи? Невинаги.

Ако го чуем от мъжа  прекалено рано, в главата ни нахлуват мисли като: „Това е просто лудо увлечение, което ще отшуми“ .

Добре е да бъдете внимателни, когато чуете твърде скоро „Обичам те“ от една нова тръпка. Не защото има вероятност да не е искрен, а защото това разкрива част от стратегията му за любовта. Всеки може да бъде съблазнен от красиви думи, но те нямат особена стойност, когато не са облечени в действия.

Не искаме „Обичам те“ да е словесен израз на удоволствие от пиян секс или безразсъдни чувства със срок на годност. От друга страна, напрежението от постоянното изчакване на „подходящия момент“ може да е потискащо, защото главната цел в крайна сметка е да бъдем искрени.

Абсурдно е да твърдим, че е невъзможно човек да изгуби ума си по някого в рамките на дни. Но са необходими месеци, дори години, за да осъществите интимна духовна връзка, да споделяте възходи и падения, да празнувате успехите си и да се подкрепяте след загубите.

Да изразиш чувствата си те кара да изпитваш едновременно еуфория и същински опустошителен словесен оргазъм. Неслучайно редица писатели и учени сравняват любовта с наркотична зависимост. За моментите, в които премълчаните чувства може да причинят дори физическа болка. Когато чувстваш някого като сродна душа,  изричането на заветните думи „Обичам те“ са най-подходящи.

Румяна Иванова

Аз мога

Share
Published by
Румяна Иванова

Recent Posts

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

22 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

30 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

31 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

34 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

2 часа ago

Костадин Ангелов: Рано е да говорим за коалиции

Зрелите формации говорятслед изборите...

2 часа ago
image0 (9K)