ОБРАТ! Олимпиадата в Токио може и да не се проведе и през 2021

Игрите на 32-ата лятна олимпиада в Токио може и да не са догодина, както бяха преместени от това лято. Пандемията от коронавирус продължава да се разраства в световен мащаб и няма гаранция, че отложените за догодина олимпийски игри в Токио ще се проведат и на насрочените нови дати през 2021 година. Това заяви изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите Тоширо Муто.

„Не мисля, че има човек, който може да предвиди дали ситуацията ще бъде под контрол през следващия юли или не. Ние със сигурност не сме в позиция да дадем точен отговор“, каза Тоширо Муто на пресконференция.
Игрите трябваше да се проведат през юли и август тази година, но бяха отложена за края на юли 2021 година заради разпространението на коронавируса.
„Това, което зависи от нас – да се подготвим добре за Игрите, ще го направим. Искрено се надяваме следващата година човечеството да е овладяло кризата с коронавируса. Не мислим за алтернативи. Хората по целия свят трябва да се обединят с всички технологии и ум да се работи по разработването на ваксини, лекарства и лечения на заболяването“, каза още Муто.


image0 (9K)