Община Казанлък закупи последно поколение машини за почистване

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно поколение, които вече са доставени на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в Казанлък.

Машините са с нова технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, дори и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Екологични и компактни, новите машини са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво.

Мотометачките са с повече четки, с по-голям обсег, което дава възможност за извършване на многократно по-качествено улично почистване от използваните досега. Двете странични четки са комбинирани с трета с максимална ширина на метене от близо 4 000 мм. Хидравлично системата за метене може да бъде премествана в лявата или дясната страна на метачната машина до 400 мм. Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Всеки момент се очаква инструктаж от фирмата-доставчик към персонала на Общинското предприятие, преди новите придобивки да тръгнат по казанлъшките улици.

Закупуването на двете нови мотометачки е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ (ТБО) след провеждане на обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на Общинското предприятие продължава, допълват от Общината.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .

Arhiv

Share
Published by
Arhiv

Recent Posts

Камион помете служебната кола на кмета на Кричим

От удар колата се ударила в друг камион...

1 минута ago

Студентите от поколението Z е онлайн, имат други нужди

За студенските такси, стипендии и университетското образование...

8 минути ago

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

59 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

един час ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

един час ago
image0 (9K)