Община Казанлък подпомага 15 двойки за ин витро

Община Казанлък ще подкрепи финансово всичките 15 двойки, кандидатствали по Общинската програма за ин витро. Приемът на документи приключи на 31 март т.г. и всички желаещи ще получат финансова подкрепа за желанието си да станат родители по методите на асистираната репродукция.

Това стана възможно благодарение на заделените 20 000 лв. в Общинския бюджет за 2017 г., два пъти повече средства, в сравнение с предходната. Допълнително бяха набрани още 5 700 лв. по време на благотворителна вечер, организирана през месец март от бизнес дамите от „Инeр Уил клуб“ – Казанлък. Те отпразнуваха15-тия рожден ден на своята организация с инициатива за доброволно финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми по общинската програма под мотото „Подари живот, помогни да затупти детско сърце !“ и предоставиха на Общината събраната сума.

В помощ на забременяване по методите на асистираната репродукция за желаещите свои граждани Община Казанлък работи вече четвърта година. Към радостта за новородените четирима нови жители на Розовата долина, се добави и тази за петото бебенце, което се появи на бял свят преди дни, на 28 април.  Дария Калоянова Петрова се роди с елегантните 2 900 г  тегло и 49 см ръст за радост на Ивелина Минчева и Калоян Петров.


image0 (9K)