Добрата новина

Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени

Община Свищов отпуска 1000 лева еднократна помощ на трите жени от къщата на ужасите за продукти и домакински принадлежности от първа необходимост.

[ad id=“225664″]

Агенция Социално подпомагане пък ще осигури на 65-годишната Пенка Стефанова и на дъщерите и Анжела и Стефка еднократни парични помощи, съобщава „Труд“.

Община Свищов, прокуратура, полиция и социалните служби продължават да работят по случая с двете сестри, за които се предполага, че от години живеят затворени в дома си. Към момента няма доказателства за извършено престъпление и принудителното им затваряне от майката.

Семейството обаче живее в изключителна мизерия, без елементарни битови условия и без никакви социални контакти. Въпреки това, двете сестри на 43 и 44 години и майка им, няма да бъдат изведени от дома им. По случая Районната прокуратура образува досъдебно производство и тепърва ще се установява, дали условията, при които живеят създават риск за живота и здравето им. Кметът на Свищов Генчо Генчев съобщи, че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.

[ad id=“263680″]

„Твърденията за живота и поведението на трите жени са противоречиви. Едни съседи казват не са ги виждали, че не са излизали, а майката твърди, че дъщерите и са били в София и скоро са се прибрали в Свищов. Мисля, че сестрите са обсебени от майката по някакъв начин“, коментира градоначалникът на крайдунавския град.

Тепърва със семейството ще работят психолози и социални работници, тъй като майката отказва да приеме, че има сериозен проблем, с който, очевидно не може да се справи сама. Освен това трите жени отказват да напуснат жилището и да бъдат отведени в социално заведение. Междувременно в Свищов се заговори, че предприемач имал апетити към имота им и в негов интерес било фамилията да бъде изведена от жилището.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Още един български баскетболист изгоря за залози

Мартин Стефанов отнесе една година наказание...

14 минути ago

Интернет с магарета. Изолирано село се свързва за пръв път със света

Отдалеченото киргизко село Зардали не е включено в мрежата на страната. Но сега слънчевата енергия…

48 минути ago

Великденско ограничение на движението в София

Забраните около площад "Св. Александър Невски" са за 4 и 5 май...

един час ago

Велика събота – последният и най-благословен ден от Страстната седмица

Той е и последният и един от най-тежките дни на Великия пост...

2 часа ago

Времето днес: Облачно, дъждове с гръмотевици

На места валежите ще са значителни...

2 часа ago

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

9 часа ago
image0 (9K)