Стара Загора

Община Стара Загора с поредно признание за бизнеса в региона

[ad id=“236999″]

Една от водещите общини на Балканите – Стара Загора, получи поредното признание по време на годишните награди Balkan Business Awards 2018. Призовото място е в категорията на „Голяма община с принос към развитието на бизнеса в региона“.
Международно жури от експерти и ресорни журналисти даде своите оценки за значимите бизнес постижения на Балканите, съобщиха организаторите. Церемонията по връчване на отличията бе снощи, а призът прие зам.-кметът Красимира Чахова.

[ad id=“237001″]

Стара Загора е сред желаните инвестиционни дестинации в Европа и една от водещите общини на Балканите. Още в началото на 2018-та Международната рейтингова агенция Standart & Poor’s повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Общината на „ВВВ-“, със стабилна перспектива. Потенциалът на областния град бе оценен и от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.

[ad id=“263680″]

В началото на годината Стара Загора заe първо място и в престижна класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“. Градът е с едни от най-ниските такси за битови отпадъци и данък сгради не само в страната, но и в Централна и Източна Европа. Коефициентът на безработица през 2016 г. достига 6%, което е под средното за страната. Производителността на труда в Стара Загора е с 23% по-висока от средната производителност за страната.

[ad id=“225664″]

Регионът на Стара Загора е с най-висок БВП на глава от населението, единствено след столицата София.
С помощта на държавата Общината започна изграждането на индустриална зона „Загоре“, а това дава нов тласък за развитието на региона и утвърждаването му като един от водещите в икономиката на страната.

Arhiv

Recent Posts

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

23 секунди ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

31 минути ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 часа ago
image0 (9K)