Общинските съветници гласуват парите за новородено или осиновено дете

На предстоящата февруарска сесия на Общинския съвет в Стара Загора, по предложение на групата на ВМРО ще се гласуват сумите по Правилника за реда и условията за финансова подкрепа на новородено или осиновено дете.

Програмата се прилага в община Стара Загора от 1 юни миналата година.

За 7 месеца бяха подпомогнати 300 семейства със средства в размер на близо 150 000 лева, а след преодоляване на финансовите трудности заради пандемията, от ВМРО са категорични, че ще настояват сумите да бъдат завишавани всяка година.

Предложението е на родителите/осиновителите със завършено средно образование се предоставя финансова подкрепа в размер на 400 лева за първо дете, за второ дете сумата е 450 лева, а за трето – 500 лева.

На родителите/осиновителите, един от които има завършено висше образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер на 500 лева за първо дете, за второ сумата е 550 лева, а за трето – 600 лева, предлагат вносителите Антон Андонов, Боян Кулев и Стефан Анков.

Общинските съветници от ВМРО имат и предложение към Бюджет 2021 на Община Стара Загора да бъде ремонтирана сградата на Младежкия дом в областния град.

 


image0 (9K)